Jak ugotować Pasztet sojowy
Definicja PASZTET SOJOWY: Składniki
• 2 szklanki soi • 3 ząbki czosnku • łyżeczka soli • 2 duże cebule • olej słonecznikowy • sucha bułka • 4 łyżki mąki ziemniaczanej lub 1/2 szklanki mąki owsianej • przyprawy (majeranek, pieprz ziołowy, papryka słodka, sól)
Etapy przygotowania
1. Soję namoczyć przez kilka godzin, a następnie gotować w małej ilości wody przez około 1,5 godz. z z?bkami czosnku oraz solą. 2. Ugotowaną soję zmielić raz lub dwa razy w maszynce do mięsa. Miel?c 2 duże cebule, dodać such? bułkę w takiej ilości, aby wchłonęła w siebie resztki wartościowego sosu. 3. Następnie dodać m?kę ziemniaczaną lub owsianą, sól i inne przyprawy oraz trochę oleju. 4. Piec w piekarniku lub na płytce w garnku przez około 1/2 godziny.
Czym jest Pasztet sojowy znaczenie w Słownik P .