Jak ugotować Pasztet sojowy
Definicja PASZTET SOJOWY: 2 szkl. soi, 3 ząbki czosnku, 1 łyżeczka soli, 2 duże cebule, olej słonecznikowy, bułka tarta, 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej lub 1/3 szkl. mąki owsianej, majeranek, pieprz ziołowy, duszone grzybki, papryka słodka.
Soję zamoczyć na kilka godzin, następnie gotować w małej ilości wody przez ok. 1-1.5 godz. z solą i z?bkami czosnku. Ugotowaną soję zmielić dwukrotnie przez maszynkę do mięsa. Zmielić też 2 surowe cebule i dodać such? bułkę tak, aby wchłonęła resztę sosu, w którym gotowała się soja. Następnie dodać m?kę ziemniaczaną lub owsianą, sól i inne przyprawy oraz trochę oleju. Piec w piekarniku przez ok. 1/2 godziny.
Czym jest Pasztet sojowy znaczenie w Słownik P .