Przepis na Pasztet świąteczny
SKŁADNIKI DO PASZTET co to jest
Gotowanie Pasztet świąteczny z koniakiem. Składniki do dag wątroby wieprzowej - 15 dag słoniny - 1.

Jak ugotować Pasztet świąteczny z koniakiem

Definicja PASZTET ŚWIĄTECZNY Z KONIAKIEM: Składniki: - 80 dag wieprzowiny bez kości - 15 dag wątroby wieprzowej - 15 dag słoniny - 1-2 łyżki koniaku - 2 jajka - 1 listek laurowy - łyżeczka suszonego tymianku - kilka cieniutkich plasterków słoniny przyprawy (po 1/4 łyżeczki do kawy): - pieprz - gałka muszkatołowa - mielone gożdziki - cynamon - papryka - szałwia - majeranek Wykonanie: Pokrój wieprzowinę i słoninę, przepuść dwa razy przez maszynkę. Dodaj sól, pieprz, koniak, przyprawy korzenne i ziołowe. Wbij jajka, wyrób jednolitą masę. Formę posyp pokruszonym listkiem laurowym i połową tymianku, wyłóż plasterkami słoniny. Wypełnij farszem, przylryj resztą słoniny, posyp tymiankiem. Przykryj folią aluminiową, wstaw do naczynia z gorącą wodą. Wsuń do piekarnika, piecz godzinę w temp. 180°C. Odkryj, piecz 15-20 minut

Czym jest Pasztet świąteczny z koniakiem znaczenie w Słownik P .