Przepis na Pasztet warzywno
SKŁADNIKI DO PASZTET WARZYWNO co to jest
Gotowanie Pasztet warzywno- drobiowy. Składniki do mieszanki mięsa drobiowego, 2 marchewki, 0.5.

Jak ugotować Pasztet warzywno- drobiowy

Definicja PASZTET WARZYWNO- DROBIOWY: Składniki: 50 dkg piersi z kurczaka, 60 dkg mieszanki mięsa drobiowego, 2 marchewki, 0.5 szkl. zielonego mrożonego groszku, 1 czerstwa bułka kajzerka, 0.5 szkl. mleka, 1 jajko, sól, pieprz ziołowy, olej. Sposób przyrządzenia: Piersi z kurczaka opłukać, dokładnie osuszyć, ugotować, osączyć, ostudzić. Mięso drobiowe opłukać, pokroić na kawałki, obsmażyć, ostudzić. Marchewki obrać, opłukać, pokroić w kostkę, ugotować na półmiękko, dodać mrożony groszek, dogotować, osączyć, ostudzić. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Mieszane mięso i bułkę zemleć, wymieszać z jajkiem, doprawić do smaku, dodać marchewkę i groszek. Formę natłuścić, przełożyć 1/3 masy. Ułożyć na niej kawałki piersi, ponownie warstwę masy, kawałki mięsa i masę mięsno- warzywną, lekko uklepać. Pasztet gotować w kąpieli wodnej ok. 1.5 h.

Czym jest Pasztet warzywno- drobiowy znaczenie w Słownik P .