Przepis na Pasztet warzywny
SKŁADNIKI DO PASZTET WARZYWNY co to jest
Gotowanie Pasztet warzywny. Składniki do 1/2 marchwi, 50 g brokułów, sok z cytryny, 1/2 jajka.

Jak ugotować Pasztet warzywny

Definicja PASZTET WARZYWNY: Skladniki 1/2 szkl rosołu wołowego, 1/2 selera, 1/2 marchwi, 50 g brokułów, sok z cytryny, 1/2 jajka, puree ziemniaczne w proszku (1/ 4 opakowania), tłuszcz do formy. Wykonanie Warzywa obrać, umyć i drobno pokroić, skropić sokiem z cytryny i odstawić. Warzywa zagotować w rosole, odcedzić dodać jajko i zagęścić puree ziemniaczanym. Foremkę wysmarować tłuszczem, wyłożyć pasztet i zapiekać około 30 min.

Czym jest Pasztet warzywny znaczenie w Słownik P .