Przepis na Pasztet
SKŁADNIKI DO PASZTET co to jest
Gotowanie Pasztet wegetariański. Składniki do długoziarnistego) • 0,05 kg słonecznika łuskanego • 0.

Jak ugotować Pasztet wegetariański

Definicja PASZTET WEGETARIAŃSKI: Składniki • 0,2 kg ryżu (mogą być 2 torebki ryżu długoziarnistego) • 0,05 kg słonecznika łuskanego • 0,05 kg sezamu • 0,05 kg orzechów włoskich (mocno pokruszonych) • 4 jajka całe • 1 żółtko • 0,25 kg twardego sera żółtego • sól, pieprz, koperek • 1 duża marchewka • łyżka masła oraz bułka tarta do wysmarowania formy Etapy przygotowania 1. Ryż gotować w osolonej wodzie do momentu aż będzie miękki. Po ugotowaniu przełożyć do miski.
2. Piekarnik nagrzać do 18) - 200 stopni.
3. Sezam, słonecznik oraz mocno pokruszone orzechy włoskie dodać do ryżu.
4. Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. To samo zrobić z zółtym serem. Dodać to do pozostałych składników.
5. Do tego dodać roztrzepane jajka oraz żółtko.
6. Dodać przyprawy zgodnie ze smakiem.
7. Wszystko dokładnie wymieszać.
8. Formę (keksówkę nie za dużą) posmarować masłem i posypać bułką tartą. Przełożyć do niej przygotowaną masę. Masę wyrównać.
9. Piec w nagrzanym piekarniku 1 godzinę. Nie trzeba zaglądać. Sprawdzone, że godzina to jest minimum. Inaczej przy wyjmowaniu może się rozpaść.
10. Po upieczeniu wyjąć potrawę na zewnątrz i poczekać około 20 - 30 minut aż przestygnie. Następnie brzegi pasztetu"odkleić" nożem od formy i wyjąć go na duży i płaski talerz.
11. Potrawa najlepiej smakuje z sosem czosnkowym lub sosem serowym.

Czym jest Pasztet wegetariański znaczenie w Słownik P .