Przepis na Pasztet wieprzowy
SKŁADNIKI DO PASZTET WIEPRZOWY co to jest
Gotowanie Pasztet wieprzowy. Składniki do anchois1 cebula150 ml mleka3 łyżki mąki1.

Jak ugotować Pasztet wieprzowy

Definicja PASZTET WIEPRZOWY: 25 dag wątroby wieprzowej
1 kotlet wieprzowy
4 anchois
1 cebula
150 ml mleka
3 łyżki mąki
1 jajko
sól
pieprz
1/2 łyżeczki tymianku
1/2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego Pokrój cebulę, mięso i wątrobę. Zmiksuj z anchois lub przepu?ć dwa razy przez maszynkę do mięsa. Rozgrzej piekarnik do temperatury 150°C. Do masy mięsnej dodaj mleko, m?kę, sól, pieprz, tymianek i ziele angielskie, wymieszaj. Napełnij natłuszczoną formę keksową, piecz około godziny. OstudĽ, wyjmij z formy i pokrój w plastry. Podawaj z korniszonami i marynowanymi buraczkami .

Czym jest Pasztet wieprzowy znaczenie w Słownik P .