Przepis na Pasztet wyborny
SKŁADNIKI DO PASZTET WYBORNY co to jest
Gotowanie Pasztet wyborny. Składniki do wołowiny    •  30 dag cielęciny, 30 dag królika    •  50.

Jak ugotować Pasztet wyborny

Definicja PASZTET WYBORNY: Składniki •  30 dag schabu karkowego, 30 dag wołowiny
  
•  30 dag cielęciny, 30 dag królika
  
•  50 dag surowego boczku, 6 jajek
  
•  5 suszonych grzybów, 3 cebule,
  
•  30 dag wątróbek drobiowych
  
•  2 listki laurowe, 8 ziaren ziela angielskiego
  
•  vegeta, gałka muszkatołowa, sól, pieprz
  
•  bułka tarta, tłuszcz do formy
  
Etapy przygotowania 1.  Mięso pokroić na małe kawałki. Do garnka włożyć boczek, zalać wodą i chwilę gotować. Dodać pozostałe mięso, obraną cebulę, grzyby, vegetę, sól, pieprz, ziele angielskie i listki laurowe.
    
2.  Gotować pod przykryciem na małym ogniu do miękkości. Wątróbkę obgotować przez 3 minuty w osobnym naczyniu.
    
3.  Ugotowane składniki osączyć, wystudzić i przekręcić 2 razy przez maszynkę. Dodać jajka, doprawić do smaku gałką, solą i pieprzem, dokładnie wyrobić.
    
4.  Dwie keksówki wysmarować tłuszczem ,posypać bułką tartą i napełnić masą, dokładnie ugniatając. Piec około godziny w temperaturze 200C.

Czym jest Pasztet wyborny znaczenie w Słownik P .