Przepis na Pasztet z brokułów
SKŁADNIKI DO PASZTET Z co to jest
Gotowanie Pasztet z brokułów i selera. Składniki do śmietany1/2 szkl. majonezu1 łyżeczka kaparów2.

Jak ugotować Pasztet z brokułów i selera

Definicja PASZTET Z BROKUŁÓW I SELERA: 1/2 kg brokułów
1/2 kg selera / marchwi
1/2 szkl. śmietany
1/2 szkl. majonezu
1 łyżeczka kaparów
2 korniszony
litr bulionu warzywnego
4 białka
masło
gałka muszkatołowa
sól, pieprz Seler obrać, ugotować, zmiksować, wymieszać z przyprawami i połową śmietany oraz 2 ubitymi białkami. Brokuły ugotować, zmiksować, wymieszać z tymi samymi przyprawami, reszt? śmietany i  2 ubitymi białkami. Formę keksową wysmarować tłuszczem, układać w niej warstwami 1,5 cm grubości przygotowane masy z brokułów i selera. Przykryć foli? aluminiową, wstawić do brytfanny z wod? i piec w nagrzanym piekarniku ok. 1 h. Podawać z sosem majonezowym wymieszanym z kaparami i posiekanymi korniszonami.

Czym jest Pasztet z brokułów i selera znaczenie w Słownik P .