Jak ugotować Pasztet z brokułów
Definicja PASZTET Z BROKUŁÓW: 70 dag brokułów
pół selera
2 ziemniaki
2-3 jajka
1 łyżka masła
oliwa
2 łyżki żelatyny/ agar
1 szkl. śmietany
Seler pokroić w cienkie plastry, zalać zimną wod?. ziemniaki zagotować 5 min., podgotować na małym ogniu, dodać do selera. gotować razem, aż będ? miękkie. Zmiksować. Brokuły zblanszować, gotując 5 min., odcedzić, poddusić w oliwie i maśle, zmiksować, zmieszać z puree. Jajka ubić, poł?czyć z mas?, przyprawić, dodać przygotowaną żelatynę / agar i ?mietanę. Wysmarować naczynie żaroodporne tłuszczem, przełożyć pasztet, na wierzchu ułożyć zblanszowane brokuły, wstawić do garnka z wod? i nagrzanego piekarnika i piec ok. 50 min.
Czym jest Pasztet z brokułów znaczenie w Słownik P .