Przepis na Pasztet z grzybów
SKŁADNIKI DO PASZTET Z GRZYBÓW co to jest
Gotowanie Pasztet z grzybów. Składniki do czerstwych buleczek, 5 srednich cebul, 180 g masla, 3.

Jak ugotować Pasztet z grzybów

Definicja PASZTET Z GRZYBÓW: Produkty 180 g suszonych prawdziwkow,
5 czerstwych buleczek,
5 srednich cebul,
180 g masla,
3 lyzki maki,
12 jaj,
375 ml gestej smietany,
3 lyzki siekanego koperku,
3 lyzki siekanej natki pietruszki,
sol, pieprz,
maslo do smarowania formy. Wykonanie 1. Grzyby wymyc szczoteczka, namoczyc na 12 godz, ugotowac w tej samej wodzie, w ktorej sie moczyly. Buleczki namoczyc w wywarze grzybowym. 2. Cebule obrac, posiekac razem z ugotowanymi grzybami i odcisnieta buleczka, przesmazyc na rozgrzanym masle. 3. Do miski wbic zoltka, dodac przesmazone grzyby, smietane, make, koperek, pietruszke, sol i pieprz. Wymieszac. 4. Forme budyniowa grubo wysmarowac maslem. 5. Bialka ubic na piane, po lyzeczce dodawac do masy grzybowej, mieszac. Przelozyc do nasmarowanej formy, wstawic do goracej kapieli wodnej, piec w ogrzanym do 180 st. piekarniku przez 1,5 godz. Po upieczeniu wyjac z formy na okragly polmisek, podawac na goraco z sosem smietanowym.

Czym jest Pasztet z grzybów znaczenie w Słownik P .