Przepis na Pasztet z kaczki w
SKŁADNIKI DO PASZTET Z KACZKI co to jest
Gotowanie Pasztet z kaczki w sosie grejpfrutowo- malinowym. Składniki do piersi kaczki 20 dag.

Jak ugotować Pasztet z kaczki w sosie grejpfrutowo- malinowym

Definicja PASZTET Z KACZKI W SOSIE GREJPFRUTOWO- MALINOWYM: SKŁADNIKI: * 50 dag kaczej wątróbki, * 50 dag piersi kaczki 20 dag słoniny, * 25 dag masła, * 2 jajka, * sól, * pieprz, MARYNATA: * 4 łyżki porto, * 2 łyżki winiaku, * 5 łyżek soku pomarańczowego, * 1 łyżeczka soku z cytryny, SOS: * 40 dag malin, * 2 grejpfruty, SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mięso umyć, osączyć i pokroić. Porto, winiak i sok pomarańczowy wymieszać. Włożyć mięso do marynaty na 12 godzin.Masło roztopić, odstawić i przestudzić. Potem mięso wyjąć z marynaty i zmiksować z jajkami, dolewając powoli masło. Doprawić pieprzem i solą. Zamrozić słoninę. Potem pokroić w plastry, którymi należy wyłożyć formę do pieczenia. Masę mięsną włożyć i piec ok.1,5 godziny w temperaturze 150 C.Po tym czasie wyjąć pasztet, ostudzić i pokroić w plastry. SOS: Owoce umyć. Obrać grejpfruty, dokładnie tak, aby wyjąć z błonek cząstki miąższu (kilka owoców zostawić do dekoracji). Zmiksować owoce i przetrzeć przez sito. Pasztet wyjąć na półmisek i polać sosem.

Czym jest Pasztet z kaczki w sosie znaczenie w Słownik P .