Przepis na Pasztet z krabów w
SKŁADNIKI DO PASZTET Z KRABÓW co to jest
Gotowanie Pasztet z krabów w sosie szczypiorkowym. Składniki do 3 łyżeczki mąki kukurydzianej- 1/2.

Jak ugotować Pasztet z krabów w sosie szczypiorkowym

Definicja PASZTET Z KRABÓW W SOSIE SZCZYPIORKOWYM: Produkty: - 200 g rozdrobnionych krabów z puszki
- 3 łyżeczki mąki kukurydzianej
- 1/2 szklanki chudego mleka
- 3 szczypty słodkiej papryki
- 2 jajka
- 100 g chudego serka homogenizowanego
- margaryna do wysmarowania formy
- bułka tarta
sos szczypiorkowy: 5 łyżeczek śmietany 12-proc.
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1/2 kubeczka jogurtu naturalnego
- 1 łyżka siekanego szczypiorku Wykonanie: Kraby odsączamy z sosu. Mąkę rozrabiamy w odrobinie mleka. Jajka z twarożkiem ubijamy mikserem. Dodajemy rozprowadzoną mąkę i resztę mleka, kraby, paprykę, sól i pieprz, dokładnie mieszamy. Przekładamy do małej podłużnej foremki (15x7,5x5,5cm). Jeśli forma nie jest teflonowa, należy ją wysmarować margaryną i wysypać tartą bułką. Wstawiamy do kuchenki podgrzanej do 190oC (termostat 6) na 45 minut. Po upieczeniu wyjmujemy pasztet, przykrywając foremkę talerzem i odwracając. Podajemy na gorąco lub na zimno. Oddzielnie w sosjerce podajemy sos, wykonany następująco: wszystkie składniki mieszamy i ubijamy nieco ręczną trzepaczką, aby stał się bardziej puszysty.

Czym jest Pasztet z krabów w sosie znaczenie w Słownik P .