Przepis na Pasztet z królika
SKŁADNIKI DO PASZTET Z co to jest
Gotowanie Pasztet z królika z kurkami i zielonym pieprzem. Składniki do podgardla wieprzowego.

Jak ugotować Pasztet z królika z kurkami i zielonym pieprzem

Definicja PASZTET Z KRÓLIKA Z KURKAMI I ZIELONYM PIEPRZEM: SKŁADNIKI: 1,5 kgprzód i podroby z królika 30 dag podgardla wieprzowego kilkanaście mrożonych kurek 1 duża cebula 1/2 średniego selera liść laurowy 1 łyżeczka ziaren zielonego pieprzu 40 dag wątroby wieprzowej lub drobiowej 2 bułki 1 łyżeczka oliwy 2 łyżki masła 3 jaja sól, pieprz WYKONANIE: Kurki rozmrozić, obsmażyć na maśle aż odparują. Zielony pieprz odsączyć z zalewy. Przód i podroby z królika,podgardle wieprzowe, selera, cebule, liść laurowy gotować razem pod przykryciem, aż mięso zupełnie zmięknie. Pod koniec gotowania dodać wątrobę wieprzową i jeszcze dusić. Po ugotowaniu wyjąć mięso i dodatki, mięso oddzielić od kości kości i w wywarze namoczyć bułki. Potem wszystko przepuścić przez maszynkę. Mięso wymieszać z resztą dodatków i przypraw, dodać oliwę, jaja, sól, pieprz. Włożyć masę do formy wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką, upiec.

Czym jest Pasztet z królika z kurkami i znaczenie w Słownik P .