Przepis na Pasztet z owocami
SKŁADNIKI DO PASZTET Z co to jest
Gotowanie Pasztet z owocami i mięsem. Składniki do drobiowej, 2 cebule    •  po 10 dag suszonych.

Jak ugotować Pasztet z owocami i mięsem

Definicja PASZTET Z OWOCAMI I MIĘSEM: Składniki •  Kurczak (1,2 kg). 40 dag wątróbki drobiowej, 2 cebule
  
•  po 10 dag suszonych śliwek i moreli, kajzerka
  
•  100 ml mleka, 200 ml śmietany
  
•  2 jajka, 50 ml koniaku, szczypta tymianku
  
•  Sól, 3 łyżki masła, gałka muszkatołowa.
   Etapy przygotowania 1.  Owoce namoczyć. Kurczaka umyć, podzielić na porcje, zrumienić na 2 łyżkach masła. Podlać śmietaną i dusić do miękkości. Ostudzić, usunąć kości. Umyte wątróbki osuszyć i obsmażyć nałyżce masła. Cebule obrać i posiekać.
    
2.  Kazerkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Mięso, wątróbkę, cebulę i bułkę zemleć. Do masy dodać jajka ikoniak. Całość doprawić tymiankiem, gałką muszkatołową i solą. 1/2 przygotowanej masy ułożyć w formie, rozłożyć owoce. Przykryć resztą masy.
    
3.  Formę przykryć folią aluminiową, wstawić do naczynia z wodą, a następnie do piekarnika. Piec ok. godziny w temperaturze 180 stopni. Podawać z żurawinami.

Czym jest Pasztet z owocami i mięsem znaczenie w Słownik P .