Przepis na Pasztet z selera
SKŁADNIKI DO PASZTET Z SELERA co to jest
Gotowanie Pasztet z selera. Składniki do 5 kostki margaryny • 20-50 dag pieczarek • 1/2 szklanki.

Jak ugotować Pasztet z selera

Definicja PASZTET Z SELERA: Składniki • 0,5 kg selera • 2 średnie cebule • 0,5 kostki margaryny • 20-50 dag pieczarek • 1/2 szklanki wody • 1/2 szklanki bułki tartej • 2 jajka Etapy przygotowania 1. Seler gotować przez 20-30 minut.Po ostygnięciu zetrzeć na miazgę.
2. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na 1/2 margaryny na złoty kolor.
3. Pieczarki pokroić w plastry i podsmażyć na reszcie margaryny.
4. Dodać wodę,bułkę tartą,2 żółtka i ubitą pianę z białełek.Wszystko delikatnie wymieszać.Wlać na małą foremkę.Piec w temperaturze 180 stopni przez 1 godzinę.

Czym jest Pasztet z selera znaczenie w Słownik P .