Przepis na Pasztet z warzyw
SKŁADNIKI DO PASZTET Z WARZYW co to jest
Gotowanie Pasztet z warzyw. Składniki do seleramasło4 jajka4 łyżki śmietanygałka.

Jak ugotować Pasztet z warzyw

Definicja PASZTET Z WARZYW: 1/4 kg groszku z puszki
1/4 kg marchwi
1/4 kg selera
masło
4 jajka
4 łyżki śmietany
gałka muszkatołowa
zmielone ziele angielskie
sól, pieprz sos:
1/2 szkl. majonezu
1 łyżeczka kaparów
2 korniszony Groszek odcedzić, zmiksować, wymieszać z jajkiem i ?mietaną. Doprawić solą i pieprzem. Obraną marchew gotować na pół miękko w osolonej wodzie. Odcedzić, zmiksować, wymieszać ze szczypt? ziela angielskiego, solą i pieprzem. Obrany seler ugotować, zmiksować, dodać białko, sól, pieprz, szczyptę gałki muszkatołowej. Przygotowane warzywa układać warstwami w wysmarowanej masłem formie keksowej w następującej kolejności: groszek, seler, marchew. Przykryć foli? aluminiową i wstawić do naczynia z gor?c? wod?. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 1h. Wystudzony pasztet polać sosem.

Czym jest Pasztet z warzyw znaczenie w Słownik P .