Przepis na Pasztet ze szpinaku
SKŁADNIKI DO PASZTET ZE co to jest
Gotowanie Pasztet ze szpinaku. Składniki do 500 g szpinaku świeżego • 300 g serka białego typu &#.

Jak ugotować Pasztet ze szpinaku

Definicja PASZTET ZE SZPINAKU: Przygotowanie: 30 minut

Trudność: łatwy


Składniki

• 500 g szpinaku świeżego • 300 g serka białego typu "Bieluch" • 4 jajka • 1 szkl. mleka • 8 łyżeczek kaszy manny (lub kukurydzianej) • łyżeczka soli • pieprz • gałka muszkatołowa  
Etapy przygotowania

1. Kasze mannę należy wymieszać z małą ilością mleka, tak żeby zwilgotniała. Jajka miksujemy z serem. Szpinak podsmażamy przez 2 minuty na rozgrzanej Patelni następnie dodajemy do zmiksowanych jajek z serem, miksujemy to, dodajemy mleko, kasze mannę, sól, pieprz, startą gałke muszkatałową, wszytko razem miksujemy. 2. Foremke keksową (ok. 25 cm) smarujemy tłuszczem i opruszamy bułka tartą, wlewamy mase szpinakową Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni, pieczemy przez 1 h. 3. Można podawać pasztet na ciepło lub na zimno, kroimy w plastry. Proponuje do pasztetu sos "tzatziki": starty zielony ogórek, 1 Bieluch, 1 kubek jogurtu, 5 zmiażdżonych ząbków czosnku, sól, pieprz, wszystko razem wymieszać."

Czym jest Pasztet ze szpinaku znaczenie w Słownik P .