Przepis na Pasztet
SKŁADNIKI DO PASZTET co to jest
Gotowanie Pasztet ziemniaczany z truflami. Składniki do 36% - 0,1l Trufle - 50 g Jajka - 2 szt. Por.

Jak ugotować Pasztet ziemniaczany z truflami

Definicja PASZTET ZIEMNIACZANY Z TRUFLAMI: Składniki: (6 porcji) Ziemniaki - 0,5 kg Śmietana 36% - 0,1l Trufle - 50 g Jajka - 2 szt. Por - 1 szt. Pomidor - 2 szt. Masło - 0,1 kg Sól, pieprz  
Sposób przyrządzenia: Obrane ziemniaki i pokrojone na mniejsze kawałki wrzucić na masło i przesmażyć dodać posiekaną łupinę z trufli i przesmażyć, całość podlać niewielką ilością wody i poddusić, dodać przyprawy i gdy woda odparuje podlać śmietaną, całość zredukować, przestudzić i dodać jajka, gotową masę przekładać do foremek i zapiekać, zapieczony pasztet układać na przesmażonym sianku z pora, udekorować delikatnie pomidorkami. 

Czym jest Pasztet ziemniaczany z znaczenie w Słownik P .