Przepis na Pasztet
SKŁADNIKI DO PASZTET co to jest
Gotowanie Pasztet ziemniaczany. Składniki do dag ugotowanych ziemniaków20 dag pieczarek10 dag.

Jak ugotować Pasztet ziemniaczany

Definicja PASZTET ZIEMNIACZANY: 25 dag mąki
sól
3 żółtka
12 dag masła
2 marchewki
50 dag ugotowanych ziemniaków
20 dag pieczarek
10 dag groszku
pieprz
szafran
1/8 l śmietanki
3 jajka
10 dag żółtego sera
2 białka Do mąki dodać sól, 1 żółtko, masło i zagnieść ciasto, schłodzić. Rozwałkować, 2/3 ciasta wyłożyć formę. Marchew ugotować, pokroić w kostkę, wymieszać z ziemniakami, plasterkami pieczarek, groszkiem, przyprawić, ułożyć na cieście. Polać ?mietanką rozmieszaną z jajkami, startym serem, solą, przykryć reszt? ciasta. Żółtka rozmieszać z 2 łyżkami wody, polać pasztet, piec 40 min. w temp. 180 st. C.

Czym jest Pasztet ziemniaczany znaczenie w Słownik P .