Przepis na Patyczki migdałowe
SKŁADNIKI DO PATYCZKI co to jest
Gotowanie Patyczki migdałowe. Składniki do cukru pudru- 2 łyżki mąki- 3 białka- po 7-8 dag białej i.

Jak ugotować Patyczki migdałowe

Definicja PATYCZKI MIGDAŁOWE: - 50 dag mielonych migdałów (ze skórką)
- 50 dag cukru pudru
- 2 łyżki mąki
- 3 białka
- po 7-8 dag białej i gorzkiej czekolady
- m?ka do posypania stolnicy

W misce wymieszaj migdały z przesianym cukrem pudrem i m?ką. Dodaj lekko ubite białka, zagnieć na jednolit?, tward? masę. Na oprószonej m?ką stolnicy uformuj około dwudziestu patyczków o długości 15-20 cm. Ułóż je na dwóch blachach wy?cielonych papierem pergaminowym, piecz po 12 minut w temperaturze 150-170°C. Odłóż do ostygnięcia. W tym czasie rozpu?ć - oddzielnie - biał? i ciemną czekoladę. Polej przestudzone patyczki. Możesz posypać płatkami migdałowymi.

Czym jest Patyczki migdałowe znaczenie w Słownik P .