Jak ugotować pędy bambusa z grzybami
Definicja PĘDY BAMBUSA Z GRZYBAMI: Przygotowanie: 1 1/2 godz
Trudność: łatwizna
Składniki na 4 porcje
• 1 puszka pędów bambusa • 8 suszonych prawdziwków • 1 cebula, 1 łyżka cukru, 1 łyżka oleju, 1 łyżka oleju sezamowego • 350 ml wody z gotowania grzybów, sól
Etapy przygotowania
1. Grzyby zalewamy 1/2 l ciepłej wody i moczymy około 20 min, potem 25 min gotujemy. Po odciśnięciu grzyby kroimy w paski. 2. Pokrojoną w kostkę cebulę obsmażamy na mieszaninie oleju słonecznikowego i sezamowego przez 1 min. Pedy bambusa pokrojone w paski odsączamy z zalewy. 3. Do cebuli dodajemy grzyby, pędy bambusa, cukier i sól. podlewamy wodą z moczenia grzybów i dusimy na małym ogniu przez 30 min do znacznej redukcji płynu. Podajemy bardzo gorące z ryżem.
Czym jest pędy bambusa z grzybami znaczenie w Słownik P .