Przepis na Penne z dorszem
SKŁADNIKI DO PENNE Z DORSZEM co to jest
Gotowanie Penne z dorszem. Składniki do sztuki Pomidory bez skórki z zalewą - puszka 850 g Oliwa.

Jak ugotować Penne z dorszem

Definicja PENNE Z DORSZEM: Składniki Dorsz - 2 sztuki (w całości) Cebula - 2 sztuki Pomidory bez skórki z zalewą - puszka 850 g Oliwa Cytryna ew. ocet Pieprz Pietruszka Rozmaryn świeży  Wykonanie Cebulę pokrojoną w kostkę poddusić na oliwie.
Dorsza obrać ze skóry, wyczyścić z ości, pokroić na duże kostki, pokropić sokiem z cytryny i dodać do cebuli. Rozmaryn, pomidory (bez skórki pokrojone w kostkę) wraz z ich zalewą dodać do potrawy. Doprawić pieprzem i innymi wg uznania. W razie konieczności doprawić jeszcze sokiem z cytryny lub odrobiną octu (ryba musi być leciutko kwaskowa). Dusić aż ryba będzie gotowa. Pod koniec dodać pokrojoną pietruszkę. Ugotowany makaron al dente wymieszać z połową pasty. 

Czym jest Penne z dorszem znaczenie w Słownik P .