Jak ugotować Penne z sosem dyniowym
Definicja PENNE Z SOSEM DYNIOWYM: SKŁADNIKI: 400 g makaronu penne, 500 g surowej dyni pokrojonej w grubą kostkę, 1 szklanka śmietany 22 proc., starty ząbek czosnku, gałka muszkatołowa, sól, świeżo zmielony pieprz, 2 łyżki tartego parmezanu, kilka listków mięty. WYKONANIE: Pokrojoną dynię połóż na blaszce wyłożonej pergaminem i upiecz. 2/3 zmiksuj, a 1/3 odstaw. Ugotuj makaron. Na głębokiej patelni rozgrzej śmietanę, gotuj 5 min, dodaj zmiksowaną dynię, świeżo utartą gałkę, czosnek, pieprz i sól. Gotuj sos na małym ogniu, dodaj resztę dyni w kawałkach i kilka listków mięty. Wymieszaj sos z makaronem, posyp parmezanem. Udekoruj miętą.
Czym jest Penne z sosem dyniowym znaczenie w Słownik P .