Jak ugotować Pianka truskawkowa
Definicja PIANKA TRUSKAWKOWA: Składniki 25 dag truskawek, 4 jaja, 3 łyżki cukru, łyżka mąki, łyżeczka cukru pudru, łyżeczka masła i łyżka bułki tartej do wysypania formy Sposób przyrządzania Truskawki umyć, osuszyć, przekroić na połowy. Jaja ubić z cukrem na parze na puszystą białą masę. Delikatnie wymieszać truskawki z masą jajeczną i mąką, przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piec 10-12 min. Deser podawać zaraz po wyjęciu z pieca, w tym samym naczyniu, w którym się zapiekał. Truskawki można zastąpić innymi owocami sezonowymi lub mrożonymi.
Czym jest Pianka truskawkowa znaczenie w Słownik P .