Jak ugotować Pieczarki faszerowane
Definicja PIECZARKI FASZEROWANE: 20 dag pieczarek
4 dag masła
1 cebula
1/2 surowego jajka / 1 żółtko
3-4 łyżeczki bułki tartej
3 dag żółtego sera
zielona pietruszka
sól, pieprz Pieczarki oczyścić, umyć, oddzielić kapelusze, trzony drobno posiekać. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na ponad połowie masła. Posiekane pieczarki wymieszać z cebul?, jajkiem, bułką tart?, solą, pieprzem i zieloną pietruszką. Nadzieniem kopiasto napełniać kapelusze pieczarek, układać na brytfance, pokropić pozostałym masłem i na każdej położyć plasterek sera. Zapiec. Gdy pieczarki lekko się zarumieni? podawać udekorowane zieloną pietruszką.
Czym jest Pieczarki faszerowane znaczenie w Słownik P .