Przepis na Pieczarki po grecku
SKŁADNIKI DO PIECZARKI PO co to jest
Gotowanie Pieczarki po grecku. Składniki do oliwy5 łyżek wody5 ziaren pieprzu10 ziaren kolendryli?ć.

Jak ugotować Pieczarki po grecku

Definicja PIECZARKI PO GRECKU: 1/2 kg małych pieczarek
3 duże pomidory
5 łyżek oliwy
5 łyżek wody
5 ziaren pieprzu
10 ziaren kolendry
li?ć laurowy
1 gał?zka tymianku
1 łyżka soku z cytryny
sól Pieczarki umyć, skropić sokiem z cytryny. Zagotować wodę z oliwą, zmiażdżonymi przyprawami i 1/2 łyżeczką soli. Gotować na małym ogniu 3 min. Włożyć pieczarki i pomidory sparzone wrz?tkiem, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę. Zagotować, gotować jeszcze ok. 5 min. Wyjąć same pieczarki, wyłożyć na salaterkę. Sos gotować jeszcze kilka minut, bez przykrycia, aż zgęstnieje. Gotowym sosem zalać grzyby. Podawać ostudzone.

Czym jest Pieczarki po grecku znaczenie w Słownik P .