Przepis na Pieczarki w cieście
SKŁADNIKI DO PIECZARKI W co to jest
Gotowanie Pieczarki w cieście. Składniki do smażeniasólłyżka posiekanej zielonej pietruszkiciasto:1.

Jak ugotować Pieczarki w cieście

Definicja PIECZARKI W CIEŚCIE: 30 dag pieczarek - małych kapeluszy
olej do smażenia
sól
łyżka posiekanej zielonej pietruszki
ciasto:
1 szkl. mąki
1 łyżka oleju
1 jajko
1/2 szkl. wody lub piwa
 
Pieczarki oczyścić, osuszyć. Rzucać na patelnię z rozgrzanym tłuszczem i smażyć 2-3 min. z każdej strony. osączyć. Z mąki, żółtka, szczypty soli i wody przygotować gęste ciasto. Dodać ubit? na sztywno pianę z białka. Pieczarki zanurzać w cieście i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.

Czym jest Pieczarki w cieście znaczenie w Słownik P .