Przepis na Pieczarki w sosie
SKŁADNIKI DO PIECZARKI W co to jest
Gotowanie Pieczarki w sosie paprykowym. Składniki do papryka1 duża cebula1 łyżka papryki w.

Jak ugotować Pieczarki w sosie paprykowym

Definicja PIECZARKI W SOSIE PAPRYKOWYM: Produkty: 50dag niedużych pieczarek
1 duża papryka
1 duża cebula
1 łyżka papryki w proszku
1łyżka mąki
1łyżka soku z cytryny
1/2 szklanki śmietany
3łyżki masła
szczypta soli
ew.siekana natka pietruszki Wykonanie:  Pieczarki oczyścić,pokroić na ćwiartki(lub plastry),skropić sokiem z cytryny.Cebulę drobno posiekać i udusić na tłuszczu.Dodać grzyby i paprykę w proszku,wymieszać,dodac posiekaną paprykę,posolić.Dusić pod przykryciem na małym ogniu,odparować sok.Oprószyć przesianą mąką,smażyć jeszcze 3minuty,stale mieszając.Zdjąć z ognia,wlać śmietanę i dobrze wymieszać.Można posypać siekaną natką. 

Czym jest Pieczarki w sosie paprykowym znaczenie w Słownik P .