Przepis na Pieczarki z
SKŁADNIKI DO PIECZARKI Z co to jest
Gotowanie Pieczarki z pasztetem. Składniki do sól,1 łyżka tłuszczuPieczarki oczyścić, wypłukać.

Jak ugotować Pieczarki z pasztetem

Definicja PIECZARKI Z PASZTETEM: 12 średnich pieczarek (15 dag),
20 dag pasztetu,
sól,
1 łyżka tłuszczu

Pieczarki oczyścić, wypłukać, osuszyć, wyci?ć trzonki, a kapelusze lekko posolić. Do wnętrza kapeluszy nałożyć pasztet (jeśli jest zbyt suchy rozetrzeć z niewielką ilości? śmietany lub ketchupu). Ułożyć kapelusze nadzieniem do góry w płaskim naczyniu wysmarowanym tłuszczem. W środek każdego z nich wbić na sztorc wykałaczkę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 st. C i piec bez przykrycia ok. 10 min.

Czym jest Pieczarki z pasztetem znaczenie w Słownik P .