Przepis na Pieczeń barania ze
SKŁADNIKI DO PIECZEŃ BARANIA co to jest
Gotowanie Pieczeń barania ze śmietaną. Składniki do słoniny,8 dag cebuli,2 dag mąki,100 ml octu,sól.

Jak ugotować Pieczeń barania ze śmietaną

Definicja PIECZEŃ BARANIA ZE ŚMIETANĄ: 50-60 dag baraniny bez kości,
tłuszcz,
5 dag słoniny,
8 dag cebuli,
2 dag mąki,
100 ml octu,
sól, pieprz

Mięso umyć, wyżyłować, zalać wrz?cym octem wymieszanym z wod? (1 szklanka) i przyprawami, pozostawić w chłodnym miejscu na 24 godziny często obracając. Następnie wyjąć z zalewy, naszpikować cienkimi paskami słoniny, posypać solą i m?ką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, skropić wod? i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Miękkie mięso wyjąć, a do sosu dodać ?mietanę wymieszaną z pozostał? m?ką, chwilę pogotować, przetrzeć, doprawić do smaku, polać pokrojone na porcje mięso, dusić kilka minut, doprawić. Podawać z ryżem i surówkami.

Czym jest Pieczeń barania ze śmietaną znaczenie w Słownik P .