Jak ugotować Pieczeń barania ze śmietaną
Definicja PIECZEŃ BARANIA ZE ŚMIETANĄ: 50-60 dag baraniny bez kości,
tłuszcz,
5 dag słoniny,
8 dag cebuli,
2 dag mąki,
100 ml octu,
sól, pieprz
Mięso umyć, wyżyłować, zalać wrz?cym octem wymieszanym z wod? (1 szklanka) i przyprawami, pozostawić w chłodnym miejscu na 24 godziny często obracając. Następnie wyjąć z zalewy, naszpikować cienkimi paskami słoniny, posypać solą i m?ką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, skropić wod? i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Miękkie mięso wyjąć, a do sosu dodać ?mietanę wymieszaną z pozostał? m?ką, chwilę pogotować, przetrzeć, doprawić do smaku, polać pokrojone na porcje mięso, dusić kilka minut, doprawić. Podawać z ryżem i surówkami.
Czym jest Pieczeń barania ze śmietaną znaczenie w Słownik P .