Przepis na Pieczeń barania
SKŁADNIKI DO PIECZEŃ BARANIA co to jest
Gotowanie Pieczeń barania. Składniki do łyżki mąki- 10 dag masła- 1 seler- 1 marchewka- 1 cebula- 1.

Jak ugotować Pieczeń barania

Definicja PIECZEŃ BARANIA: -5 kg udĽca baraniego bez kości
- 6 dag słoniny
- 3 łyżki mąki
- 10 dag masła
- 1 seler
- 1 marchewka
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku.
Marynata: 1/2 szklanki czerwonego wytrawnego wina
- sok z 1 cytryny
- 10 ziaren pieprzu
- 10 ziaren ziela angielskiego
- 3 listki laurowe
- 18 suszonych jagód jałowca
- kilka gał?zek świeżego rozmarynu lub 3 łyżeczki suszonego
- 1 łyżka oleju
- sól

Mięso natrzyj solą i ułóż w garnku. Zagotuj wino z sokiem z cytryny i przyprawami. Zalej mięso wystudzoną marynat? i odstaw je w chłodne i ciemne miejsce co najmniej na 3 dni. Dwa razy dziennie musisz mięso odwracać. Pieczeń naszpikuj słoniną, oprósz m?ką, podsmaż na maśle. Warzywa obierz, pokrój w plastry. Ułóż w wysmarowanej olejem brytfance, na warzywach umieść mięso. Podlej 2-3 łyżkami marynaty, przykryj i piecz 50-60 minut, co jaki? czas polewając marynat?.

Czym jest Pieczeń barania znaczenie w Słownik P .