Przepis na Pieczeń cielęca po
SKŁADNIKI DO PIECZEŃ CIELĘCA co to jest
Gotowanie Pieczeń cielęca po amatorsku. Składniki do 10 dkg sera twarogowego,25 ml śmietany do sera.

Jak ugotować Pieczeń cielęca po amatorsku

Definicja PIECZEŃ CIELĘCA PO AMATORSKU: Składniki:50 dkg cielęciny bez kości,
2 dkg mąki,
10 dkg sera twarogowego,
25 ml śmietany do sera,
3 dkg rodzynków,
150 ml śmietany,
natka pietruszki,
sól i pieprz do smaku.

 
Sposób przyrządzenia:        Mięso umyć, zdjąć błonę, natrzeć przyprawami, posypać mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, skropić wodą i dusić na małym ogniu, polewając wytworzonym sosem. Pod koniec pieczenia dodać śmietanę. Miękkie mięso wyjąć pokroić w plastry, co drugi nie przecinając do końca, w pozostałe kieszenie nałożyć doprawiony twarożek wymieszany ze śmietaną, opłukanymi rodzynkami i posiekaną natką pietruszki, ułożyć w żaroodpornym półmisku, polać przecedzonym i doprawionym sosem, dusić kilka minut. Podawać z ryżem i sałatą zieloną.

Czym jest Pieczeń cielęca po amatorsku znaczenie w Słownik P .