Przepis na Pieczeń cielęca w
SKŁADNIKI DO PIECZEŃ CIELĘCA co to jest
Gotowanie Pieczeń cielęca w sosie ziołowym. Składniki do pęczek włoszczyzny1 cebula2 łyżki masła2.

Jak ugotować Pieczeń cielęca w sosie ziołowym

Definicja PIECZEŃ CIELĘCA W SOSIE ZIOŁOWYM: Produkty: 1 kg schabu cielęcego luzowanego
1 pęczek włoszczyzny
1 cebula
2 łyżki masła
2 listki laurowe
1 szklanka rosołu wołowego
1 pęczek mieszanych ziół (tymianek, natka pietruszki, trybuła)
15 dag śmietany 30%
1/2 łyżeczki ostrej musztardy
sól
pieprz biały Wykonanie: Mięso na pieczeń oprószyć solą i pieprzem, a następnie obwiązać sznurkiem w odstępach 2-3 cm (jak paczkę). Włoszczyznę umyć, obrać. Cebulę obrać i przekroić na pół. Masło stopić w dużym garnku. Włożyć pieczeń i podpiec na brązowo. Dodać włoszczyznę, cebulę i listki laurowe i ponownie krótko podpiec. Wlać rosół i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem przez 1 godzinę, od czasu do czasu podlewając sosem. Zioła opłukać, osuszyć i drobno posiekać. Pieczeń wyjąć z garnka i postawić w cieple. Rosół przecedzić, warzywa wycisnąć. Do wywaru dodać śmietanę i musztardę, wymieszać i zagotować na silnym ogniu, aż zgęstnieje. Dodać sól i pieprz oraz posiekane zioła. Sos podawać z mięsem w sosjerce

Czym jest Pieczeń cielęca w sosie znaczenie w Słownik P .