Przepis na Pieczeń cielęca z
SKŁADNIKI DO PIECZEŃ CIELĘCA co to jest
Gotowanie Pieczeń cielęca z kawiorem. Składniki do śmietany,tłuszcz,3 dag kawioru,10 dag cytryny.

Jak ugotować Pieczeń cielęca z kawiorem

Definicja PIECZEŃ CIELĘCA Z KAWIOREM: 50 dag cielęciny bez kości,
2 dag mąki,
150 ml śmietany,
tłuszcz,
3 dag kawioru,
10 dag cytryny,
sól, pieprz

Mięso umyć, zdjąć błonę, natrzeć przyprawami, posypać m?ką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, skropić wod? i dusić na małym ogniu, polewając wytworzonym sosem Pod koniec pieczenia dodać ?mietanę. Miękkie mięso wyjąć pokroić w plastry, co drugi nie przecinając do końca a w powstałe kieszenie nałożyć kawioru. Cytrynę umyć, sparzyć wrz?c? wod?, obrać ze skórki, pokroić w półplasterki usuwając pestki, obłożyć mięso ułożone na żaroodpornym półmisku, polać przecedzonym i doprawionym sosem, wstawić do gorącego piekarnika na kilka minut aby mięso przeszło kawiorem. Podawać z ryżem, ziemniakami.

Czym jest Pieczeń cielęca z kawiorem znaczenie w Słownik P .