Przepis na Pieczeń cielęca z
SKŁADNIKI DO PIECZEŃ CIELĘCA co to jest
Gotowanie Pieczeń cielęca z pistacjami. Składniki do bekonu75 g łuskanych orzeszków pistacjowych 30.

Jak ugotować Pieczeń cielęca z pistacjami

Definicja PIECZEŃ CIELĘCA Z PISTACJAMI: Produkty: 1,2 kg cielęciny na pieczeń
12 plastrów bekonu
75 g łuskanych orzeszków pistacjowych
30 g masła
sól, pieprz   Wykonanie:  Pistacje sparzyć i obrać. Mięso nakłuć w wielu miejscach i nadziać je orzeszkami (kilka orzeszków odłożyć na bok), obłożyć plastrami bekonu i uformować pieczeń, obwiązując mięso nicią. Piekarnik rozgrzać. Mięso posmarować masłem i piec około 85 minut. W połowie pieczenia posolić i popieprzyć. Gotową pieczeń trzymać w cieple, a pozostały w brytfannie sos rozprowadzić odrobiną wody. Z pieczeni usunąć nitki oraz plastry bekonu, przełożyć ja na ciepły półmisek. Pokrojone plastry pieczeni ozdobić płatami bekonu, zanurzonymi przez moment w gotującym sosie oraz pozostałymi pistacjami. 

Czym jest Pieczeń cielęca z pistacjami znaczenie w Słownik P .