Przepis na PIECZEN CIELĘCA Z
SKŁADNIKI DO PIECZEN CIELĘCA co to jest
Gotowanie PIECZEN CIELĘCA Z SOSEM KAWIOROWYM. Składniki do marchew, 1 cebula, 1 pietruszka, 1 por.

Jak ugotować PIECZEN CIELĘCA Z SOSEM KAWIOROWYM

Definicja PIECZEN CIELĘCA Z SOSEM KAWIOROWYM: Składniki: 1 pieczeń cielęca, 20 dkg słoniny, 1 marchew, 1 cebula, 1 pietruszka, 1 por, 1 seler, 1 I 1 szklanki bulionu, 1 szklanka wina, 3-4 liście bobkowe, 5-6 goździków, 2 ziarnka pieprzu. Sos: 3 łyżki kawioru, 1 łyżki masła, 1 szklanki bulionu, 1 łyżki soku cytrynowego. Sposób wykonania: Naszpikować pieczeń słoniną. Wyłożyć dno rondla plastrami słoniny I pokrojoną włoszczyzną. Włożyć pieczeń, zalać bulionem I winem, wsypać liść bobkowy I goździki, pieprz, skórkę cytrynową. Dusić przewracając do miękkości. Skoro mięso będzie gotowe pokrajać na plastry I zalać sosem. Przecedzić sos od duszenia mięsa, zebrać tłuszcz, włożyć trzy łyżki niesłonego kawioru, bulion, masło I sok cytrynowy. Zagotować. Ogarnirować odsmażanymi kartoflami.

Czym jest PIECZEN CIELĘCA Z SOSEM znaczenie w Słownik P .