Przepis na Pieczeń cielęca ze
SKŁADNIKI DO PIECZEŃ CIELĘCA co to jest
Gotowanie Pieczeń cielęca ze słoniną i śliwkami. Składniki do łyżki masła1 1/2 szklanki białego.

Jak ugotować Pieczeń cielęca ze słoniną i śliwkami

Definicja PIECZEŃ CIELĘCA ZE SŁONINĄ I ŚLIWKAMI: Produkty: 1 kg cielęciny z udźca
300 g słoniny
3 łyżki masła
1 1/2 szklanki białego wytrawnego wina
1 1/2 szklanki bulionu z kostki
cebula
suszone śliwki
sól
pieprz Wykonanie: Słoninę pokroić w paski. Mięso obłożyć słoniną, obwiązać bawełnianą nicią, podsmażyć na gorącym maśle. Przełożyć do brytfanny. Cebulę oczyścić, pokroić w plastry, dodać do mięsa, zalać bulionem i winem. Dusić pod przykryciem na małym ogniu w piekarniku 2 godziny, w połowie duszenia dodać śliwki.

Czym jest Pieczeń cielęca ze słoniną i znaczenie w Słownik P .