Przepis na Pieczeń huzarska 2
SKŁADNIKI DO PIECZEŃ HUZARSKA co to jest
Gotowanie Pieczeń huzarska 2. Składniki do włoszczyzny (7 dag marchwi, 3 dag pietruszki, 2 dag pora.

Jak ugotować Pieczeń huzarska 2

Definicja PIECZEŃ HUZARSKA 2: 100 dag wołowiny bez kości,
4 dag tłuszczu,
15 dag włoszczyzny (7 dag marchwi, 3 dag pietruszki, 2 dag pora 3 dag selera),
1 dag mąki,
sól

Nalewa:
1 szklanka wody
8 dag cebuli,
1/2 szklanki octu,
li?ć laurowy,
ziele angielskie

Farsz:
10 dag cebuli,
2 dag bułki tartej,
2 dag masła,
sól, pieprz

Z mięsa zdjąć błony, usunąć ?cięgna. Włożyć do zalewy na 2-4 dni. Wyjąć z zalewy, osączyć, oprószyć solą i szybko zrumienić na połowie tłuszczu z obu stron. Następnie przełożyć do rondla, dodać resztę tłuszczu, niewielka ilość wody, cebulę z zalewy oraz pokrojona w słomkę włoszczyznę. Dusić powoli pod przykryciem, często obracając mięso. Sporz?dzić farsz: cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na tłuszczu, gdy przestygnie, zmieszać ją z tart? bułką i masłem. Uduszona pieczeń wyjąć, porcjować w cienkie podwójne płaty, nie przecinając do końca. Miedzy dwa płaty mięsa nałożyć farsz. Mięso ułożyć w brytfannie, podpiec, podprawić sporz?dzoną z mąki i tłuszczu zasmażką.

Czym jest Pieczeń huzarska 2 znaczenie w Słownik P .