Przepis na Pieczeń rycerska z
SKŁADNIKI DO PIECZEŃ RYCERSKA co to jest
Gotowanie Pieczeń rycerska z dzika. Składniki do gał?zki tymianku1/4 l czerwonego wytrawnego.

Jak ugotować Pieczeń rycerska z dzika

Definicja PIECZEŃ RYCERSKA Z DZIKA: udziec z dzika bez kości (ok. 2 kg)
sól, pieprz
3 gał?zki tymianku
1/4 l czerwonego wytrawnego wina
1/2 l bulionu
2 li?cie laurowe
6 jagód jałowca
2 dag smalcu
3 dag mąki
15 dag kremówki
zielona pietruszka
tymianek Mięso umyć, osuszyć. Natrzeć solą i pieprzem. Na mięsie ułożyć gał?zki tymianku, obwi?zać nićmi kuchennymi. Mięso podsmażyć kilka minut ze wszystkich stron na mocno rozgrzanym smalcu. Przełożyć na blachę, podlać winem i bulionem. Piec pod przykryciem 2 i 1/2 h w temp. 200 st. C. Kremówkę wymieszać z m?ką. Sos z pieczeni przecedzić. Przelać do rondla, podgrzać, zagę?cić ?mietaną, wymieszać, zagotować, przyprawić. Pieczeń przełożyć na półmisek, polać porcją sosu. Resztę sosu podawać osobno. Podawać z pyzami ziemniaczanymi, czerwoną kapust? i gruszkami.

Czym jest Pieczeń rycerska z dzika znaczenie w Słownik P .