Jak ugotować Pieczeń rzymska świąteczna
Definicja PIECZEŃ RZYMSKA ŚWIĄTECZNA: Składniki: bułka czerstwa(1 sztuka) papryka czerwona(100g) cebula(50g) czosnek( 2 zšbki) oliwa z oliwek(25g) śmietana 30%(40g) jajko surowe bekon (300g) 2 jajka ugotowane na twardo liście kapusty włoskiej(100g) wywar z kości (100g) łopatka wieprzowa (300g) Sposób wykonania: Bułkę namoczyć w wywarze z kości i odcisnąć. Paprykę pokroić w drobnš kostkę. Cebulę z czosnkiem rozdrobnić i podsmażyć na oliwie dodajšc pod koniec paprykę. Łopatkę zmielić, dodać do mięsa cebulę z papryką, bułkę jajko , śmietanę i przyprawy, wymieszać. Liście kapusty zblanszować i odciąć grube żyłki. Na liściach ułożyć grube plastry bekonu, i mięso, w którego środek wkładamy ugotowane jajka, tak aby ze wszystkich stron mięso je pokrywało. Wkładamy na blachę, polewamy pozostałš częścią wywaru z kości i pieczemy 45 minut w temp. 200 stopni.
Czym jest Pieczeń rzymska świąteczna znaczenie w Słownik P .