Przepis na Pieczeń rzymska z
SKŁADNIKI DO PIECZEŃ RZYMSKA co to jest
Gotowanie Pieczeń rzymska z orzechami pistacjowymi. Składniki do drobiowych30 dag chudego boczku30.

Jak ugotować Pieczeń rzymska z orzechami pistacjowymi

Definicja PIECZEŃ RZYMSKA Z ORZECHAMI PISTACJOWYMI: 50 dag piersi z drobiu
20 dag wątróbek drobiowych
30 dag chudego boczku
30 dag wieprzowiny
cebula
2 jajka
10 dag słoniny
10 dag pistacji
50 ml wytrawnego czerwonego wina
li?ć laurowy
tymianek
sól, pieprz wątróbki krótko obgotować, osączyć, boczek, mięso drobiowe i wieprzowe opłukać. Z boczku odkroić skórę. Cebulę pokroić w kostkę. wątróbkę i mięso zmielić, dodać cebulę, jajka i wymieszać, przyprawić, dodać orzechy. wąską formę wyłożyć pergaminem, słoninę pokroić na plasterki, wyłożyć nimi formę, nałożyć masę mięsną, ubić i przykryć plastrami słoniny. Formę włożyć do naczynia napełnionego do 1/3 wysokości wod?. Piec w temp. 190 st. C w kąpieli wodnej 1,5h. Podawać na zimno.

Czym jest Pieczeń rzymska z orzechami znaczenie w Słownik P .