Przepis na Pieczeń węgierska
SKŁADNIKI DO PIECZEŃ co to jest
Gotowanie Pieczeń węgierska z polędwicy. Składniki do boczku2 łyżeczki mielonej paprykisól2 łyżki.

Jak ugotować Pieczeń węgierska z polędwicy

Definicja PIECZEŃ WĘGIERSKA Z POLĘDWICY: Produkty: 1 kg polędwicy
2 cebule
70 g wędzonego boczku
2 łyżeczki mielonej papryki
sól
2 łyżki przecieru pomidorowego
pieprz
1 łyżka octu
80 g tłuszczu
2 filiżanki kwaśnej śmietany Wykonanie: Polędwicę naszpikować słupkami boczku, posolić, oprószyć pieprzem i ze wszystkich stron obsmażyć na dużym ogniu. Wyjąć z brytfanny, w tym samym tłuszczu poddusić posiekaną cebulę, dodać mieloną paprykę, przecier pomidorowy i zalać filiżanką wody. Mięso znowu włożyć i często polewając je sosem dusić do miękkości w piekarniku Potem przełożyć do salaterki i pokroić w plastry. Sos wymieszać z kwaśną śmietaną, zagotować i zalać nim plastry polędwicy

Czym jest Pieczeń węgierska z polędwicy znaczenie w Słownik P .