Przepis na Pieczeń wieprzowa
SKŁADNIKI DO PIECZEŃ WIEPRZOWA co to jest
Gotowanie Pieczeń wieprzowa. Składniki do czosnku- 2 małe cebule- 2 łyżki dżemu z czerwonej.

Jak ugotować Pieczeń wieprzowa

Definicja PIECZEŃ WIEPRZOWA:  2 kg szynki z tłuszczem
- 2 duże jabłka
- 4 ząbki czosnku
- 2 małe cebule
- 2 łyżki dżemu z czerwonej porzeczki
- 4-5 łyżek soku jabłkowego
- 10 jagód jałowca
- po 1/2 łyżeczki kminku i chili
- 1 średni listek laurowy
- mielony cynamon
- sól
- pieprz


Ponacinaj w kratkę tłust? skórkę na mięsie. Posiekany czosnek utrzyj z łyżeczką soli, kminkiem i zmiażdżonymi jagodami jałowca. Szynkę natrzyj t? mieszaniną, zasznuruj bawełnianą nici?, zawiń w folię i włóż na noc do lodówki. Następnie wyjmij, posmaruj podgrzanym dżemem porzeczkowym, posyp grubo mielonym pieprzem, pokruszonym listkiem laurowym, odrobiną cynamonu i chili. Ułóż w brytfannie, podlej sokiem jabłkowym. Obok połóż obrane i pokrojone na połówki cebule. Piecz 1,5 godziny w temp. 180°C. Po 30 minutach pieczenia odwróć mięso, obłóż je obranymi jabłkami pokrojonymi na ćwiartki. Polej sosem z dna naczynia. Gdy mięso lekko się przyrumieni, przykryj je foli? aluminiową i dopiecz

Czym jest Pieczeń wieprzowa znaczenie w Słownik P .