Przepis na Pieczeń wieprzowa
SKŁADNIKI DO PIECZEŃ WIEPRZOWA co to jest
Gotowanie Pieczeń wieprzowa. Składniki do łyżki olejusól, pieprz1/4 l białego wina1,5 szkl.

Jak ugotować Pieczeń wieprzowa

Definicja PIECZEŃ WIEPRZOWA: 1,5 kg mięsa wieprzowego
1 jajko
80 dag marchewki
3 łyżki oleju
sól, pieprz
1/4 l białego wina
1,5 szkl. rosołu
80 dag pieczarek
4 dag pieczywa tostowego
1 łyżka koncentratu pomidorowego
pęczek zielonej pietruszki
pęczek majeranku
2 cebule
8 dag musztardy
5 dag masła Mięso podsmażyć w brytfance na 2 łyżkach oleju. Dodać pokrojone cebulę i 1 marchewkę, przyprawić. Dodać koncentrat, wino i rosół. Przykryć, piec 55 min. w temp. 175 st. C. Pieczarki i pozostałe marchewki pokroić. Pieczywo pokruszyć, wymieszać z musztard?, jajkiem, szczypt? soli, posiekanym majerankiem i połową natki, rozsmarować na mięsie. Piec 30 min. bez przykrycia. Marchewki dusić 10 min. w małej ilości wody, odcedzić. Pieczarki smażyć na 1 łyżce oleju, dodać marchewki, natkę i masło, przyprawić. Mięso wyjąć, sos zmiksować z cebul? i marchewką. Podawać z pieczeni? i jarzynką.

Czym jest Pieczeń wieprzowa znaczenie w Słownik P .