Przepis na Pieczeń wołowa
SKŁADNIKI DO PIECZEŃ WOŁOWA co to jest
Gotowanie Pieczeń wołowa klasztorna. Składniki do wytrawnego wina,6-8 dag cebuli,15 dag dżemu.

Jak ugotować Pieczeń wołowa klasztorna

Definicja PIECZEŃ WOŁOWA KLASZTORNA: 60 dag wołowiny bez kości,
100 ml czerwonego wytrawnego wina,
6-8 dag cebuli,
15 dag dżemu śliwkowego,
2 dag mąki
3 dag migdałów,
sól, pieprz,
sok z cytryny

Migdały sparzyć wrz?c? wod?, obrać ze skórki. Mięso umyć wyżyłować, zbić tłuczkiem, naszpikować migdałami, posypać solą i m?ką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu razem z obraną, opłukaną i pokrojoną w kostkę cebulę, skropić wod? i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec duszenia dodać wino oraz pozostał? m?kę wymieszaną z mał? ilości? zimnej wody. Miękkie mięso wyjąć, pokroić ukośnie w cienkie plastry w poprzek włókien, ułożyć na półmisku. Sos przetrzeć, dodać drzem i roztarte przyprawy du? ci kilka minut, polać mięso. Podawać z ryżem.

Czym jest Pieczeń wołowa klasztorna znaczenie w Słownik P .