Przepis na Pieczeń wołowa na
SKŁADNIKI DO PIECZEŃ WOŁOWA co to jest
Gotowanie Pieczeń wołowa na dziko. Składniki do tłuszczu1 łyżka mąki6 dag słoniny0,5 szklanki.

Jak ugotować Pieczeń wołowa na dziko

Definicja PIECZEŃ WOŁOWA NA DZIKO: Produkty: 70 dag wołowiny bez kości
4 dag tłuszczu
1 łyżka mąki
6 dag słoniny
0,5 szklanki śmietany
1 suszony grzybek
sól do smaku
0,5 szklanki wody
Zalewa:
0,5 szklanki 6-procentowego octu
1 szklanka wody
1 listek laurowy
1 cebula
5 ziaren pieprzu
5 ziaren ziela angielskiego
Wykonanie: Na 2-3 dni przed pieczeniem wołowiny zrobić zalewę. zagotować wodę z oczyszczoną i pokrojoną na talarki cebulą oraz z przyprawami, a po ostudzeniu połączyć z octem. Do zimnej zalewy włożyć baraninę i odstawić w chłodne miejsce. Przed pieczeniem mięso wyjąć z zalewy, osuszyć w ściereczce i naszpikować słoniną. Obsypać solą i mąką, po czym obrumienić dokładnie na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Wlać wodę, włożyć grzybek, wyjęte z zalewy przyprawy i cebulę. Doda trochę zalewy, tak by płyn w szybkowarze był kwaskowy, i zamknąć szybkowar. Ogrzewać 50 minut od momentu ppcw. Sos po otwarciu szybkowaru podprawić resztą mąki, zagotować, wymieszać ze śmietaną i ewentualnie dosolić.

Czym jest Pieczeń wołowa na dziko znaczenie w Słownik P .