Przepis na Pieczeń wołowa
SKŁADNIKI DO PIECZEŃ WOŁOWA co to jest
Gotowanie Pieczeń wołowa nadziewana. Składniki do łyżka mąki; 0,5 szklanki wodyFarsz:15 dag łopatki.

Jak ugotować Pieczeń wołowa nadziewana

Definicja PIECZEŃ WOŁOWA NADZIEWANA: Produkty: 80 dag wołowiny bez kości
4 dag smalcu
1 łyżka mąki; 0,5 szklanki wody
Farsz:
15 dag łopatki wieprzowej
2,5 czerstwej kajzerki
0,5 szklanki mleka
2 cebule
2 łyżki śmietany
2 jaja; sól
pieprz i zielenina do smaku Wykonanie: Wołowinę lekko rozbić, naciąć w 2 miejscach. Przygotować farsz. zemleć w maszynce mięso wieprzowe wraz z namoczoną i potem odciśniętą z mleka bułką, dodać 1 zrumienioną cebulę, posiekaną zieleninę, posolić i popieprzyć. Do nacięć w wołowinie włożyć przygotowany farsz oraz cząstki ugotowanych na twardo jajek. Mocno zwinąć i osznurować, po czym oprószyć solą i mąką i obrumienić w szybkowarze na rozgrzanym tłuszczu. Wlać wodę, włożyć drugą pokrojoną i zrumienioną cebulę, zamknąć szybkowar i ogrzewać 60 minut od momentu ppcw.
Uwaga. Trzeba zaznaczyć, że jaja podczas długiego ogrzewania tracą na wartości odżywczej, można więc nie dawać ich do tej potrawy, jednak efekt wizualny i smakowy będzie wtedy gorszy.

Czym jest Pieczeń wołowa nadziewana znaczenie w Słownik P .