Przepis na Pieczeń wołowa z
SKŁADNIKI DO PIECZEŃ WOŁOWA Z co to jest
Gotowanie Pieczeń wołowa z boczkiem. Składniki do wędzonego boczkuliść laurowy100 g tłuszczu kilka.

Jak ugotować Pieczeń wołowa z boczkiem

Definicja PIECZEŃ WOŁOWA Z BOCZKIEM: Produkty: 1 kg wołowiny (zrazówka)
1 cebula
100 g wędzonego boczku
liść laurowy
100 g tłuszczu kilka ziarenek pieprzu
1/4 I czerwonego wina
kolendra
1 filiżanka kwaśnej śmietany
owoce jałowca
2 marchwie
sól
2 pietruszki
pieprz Wykonanie: Mięso gęsto naszpikować boczkiem pokrojonym w słupki, posolić i posypać pieprzem. Warzywa obrać, pokroić w cienkie, długie paski i razem z posiekaną cebulą ułożyć na dnie rondla. Włożyć na to mięso, polać je gorącym tłuszczem i czerwonym winem i dusić do miękkości w piekarniku, pamiętając o tym, aby mięso często polewać powstałym sosem. Uduszone mięso wyjąć i ułożyć na półmisku, warzywa przetrzeć przez sito, dodać kwaśną śmietanę, zagotować i tym sosem zalać mięso

Czym jest Pieczeń wołowa z boczkiem znaczenie w Słownik P .