Jak ugotować Pieczeń z indyka po hindusku
Definicja PIECZEŃ Z INDYKA PO HINDUSKU: Przygotowanie: 20 min
Smażenie: 20 min
Duszenie: ok 30 min
Trudność: łatwe
Składniki na 6 porcji
• kg fileta z indyka • mango,2 cebule • łyżeczka kolendry • 2 łyżki płatków migdałowych • pół łyżeczki kurkumy i imbiru • szczypta kminku(jeśli ktoś lubi) • pieprz,sól,chilli • tłuszcz do smażenia • 3/4 litra bulionu drobiowego • opakowanie śmietany (do zup i sosów)
Etapy przygotowania
1. Mięso myjemy i usuwamy błony.Nacieramy mięso przyprawami.Rozgrzewamy tłuszcz w brytfannie i wkładamy mięso. 2. Cebulę i mango obieramy.Cebulę kroimy na ćwiartki a odpestkowane mango w kostkę.Po 20 min dokładamy do mięsa i podlewamy bulionem.Dodajemy migdały.Dusimy całość aż mięso będzie miękie. 3. Wyjmujemy mięso z brytwanny,kroimy na plastry.Sos z pieczeni miksujemy i dodajemy śmietanę.Wkładamy porcje na chwilę aby się podgrzały.Smacznego.
Czym jest Pieczeń z indyka po hindusku znaczenie w Słownik P .